Print
Udforsk
Udforsk

Om Auschwitzdag 2021 - Antisemitisme

Den 27. januar er en mindedag for Holocaust, der markeres i FN, EU, rundt omkring i Europa og andre steder i verden. I Danmark har markeringen fået navnet Auschwitz-dagen, hvor vi mindes ofre for Holocaust og andre folkedrab. 

I 2021 reflekterer vi over Holocaust som udtryk for antisemitismen i sin mest ekstreme form. Men fænomenet er langt ældre, og antisemitismen eksisterer fortsat og er i vækst i en række lande verden over, også i Danmark.

Det er derfor afgørende vigtigt at både erindre og mindes de frygtelige konsekvenser af antisemitismen og oplyse og uddanne kommende generationer om de tanker og forestillinger, der har ført og fortsat fører til forfølgelse og folkedrab. Særligt i denne tid, hvor de sidste vidner er ved at forsvinde, er det mere vigtigt end nogensinde fortsat at have fokus på historien og dens konsekvenser. Historien forsvinder, hvis den ikke bliver fortalt.

Et vigtigt led i modarbejdelse af antisemitisme er implementeringen af nationale og internationale handleplaner mod antisemitisme. Disse handlingsplaner har på struktureret vis til formål at dæmme op for tilstedeværelsen af antisemitismen gennem politiske tiltag og udbredt oplysnings- og uddannelsesvirksomhed.

I 2021 præsenterer den danske regering sin handleplan, og derfor sætter Auschwitz-dagen 2021, med udgangspunkt i erindringen, fokus på antisemitismen som udtryk for et mere overordnet behov for oplysning, uddannelse, dialog og debat med henblik på at forebygge fremtidige fordomme og folkedrab.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

September - maj:
Torsdag: 12:30-18:30
Fredag - søndag: 12-17
Mandag -onsdag: lukket

Juni - August:
Tirsdag - Søndag: 10-17
Mandag lukket