Print

Auschwitz-dagen 2022

I 2022 reflekterer vi over vigtigheden af at viderebringe vidnernes historie og erindringer om Holocaust og folkedrab til den næste generation. Oplysning om Holocaust og folkedrab er afgørende vigtigt i den nationale og internationale hukommelse. Det gælder både det faglige arbejde med at afdække fortiden og begivenhederne, men også fortællingerne fra dem, som oplevede og overlevede dem.

Vidnernes historier er erindringen om den personlige oplevelse af rædslerne og lidelserne og deres konsekvenser både for dem som overlevede og deres familier i flere generationer. De er et afgørende fundament for de næste generationers mulighed for at skabe dialog, debatter og reflektere over deres samtid og fremtid på baggrund af vores fælles historie og fortid. Derfor udgør dette også et særligt tema i årets Auschwitz-dag.

OBS:Set i lyset af den fortsatte COVID-19 situation og for at mindske smittespredningen, bliver årets Auschwitz-dag udelukkende livestreamet uden publikum. Vi vil igen i år streame arrangementet på museets Facebook side, og her på museets hjemmeside en halv time før arrangementet starter. 

Du kan se et tentativt program for Auschwitz-dagen 2022 lige her

 

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

September - maj:
Torsdag: 12:30-18:30
Fredag - søndag: 12-17
Mandag -onsdag: lukket

Juni - August:
Tirsdag - Søndag: 10-17
Mandag lukket