Print

Min jødiske inspiration - Tal R. og Benjamin Koppel

Jødisk Informationscenter og Dansk Jødisk Museum byder velkommen til et spændende foredrag under arrangementsrækken 'Min jødiske inspiration' – denne gang i samtale med kunstneren Tal R og musikeren Benjamin Koppel.  

I arrangementsrækken "Min jødiske inspiration" inviteres to kunstnere med jødisk baggrund til en snak om, hvilken betydning deres jødiske baggrund har for deres kunst og liv. Har man som jødisk kunstner en særlig horisont, æstetik, sensibilitet eller en særlig sans for symboler? Og hvordan er forholdet mellem kunstner og værk? Denne gang har vi inviteret billedkunstner Tal R og musiker Benjamin Koppel ind i Den Sorte Diamant til en snak om deres jødiske inspiration. 

Tal R er en af Danmarks fremmeste samtidskunstnere og har udstillet på museer og gallerier over hele landet og uden for landets grænser. Tal R blev uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2000 og er mest kendt for sine farvemættede, motivrige og mønstrede malerier. Hans kunstneriske virke spænder dog vidt i både form og fortælling: Fra skulpturer og tegninger til større installationer. Tal R har selv beskrevet sin kunstneriske proces gennem det hebraiske ord ”kolbojnik” (resterne) – et ord for det, der efterlades eller smides ud og som indkapsler det virvar af materialer og inspirationsformer, der finder vej ind i Tal Rs kunst. 

Benjamin Koppel er saxofonist, komponist og forfatter, internationalt anerkendt for sin virtuositet og musikalske spændvidde. Som barnebarn af den berømte danske komponist Herman D. Koppel, har Benjamin Koppel videreført en stolt og imponerende musikalsk familietradition. Koppel har modtaget en lang række priser for sit musikalske arbejde og har optrådt med både internationalt kendte jazzstjerner, danske popnavne og anerkendte symfoniorkestre i Europa, USA og Kina.  

Så kom med onsdag d. 14. september, når vi dykker ned i, hvordan Tal R og Benjamin Koppel er påvirket og inspireret af deres jødiske ophav, og hvordan dette udfoldes og udtrykkes igennem deres kunstneriske virke. Til at moderere samtalen har vi inviteret kulturredaktør på Weekendavisen Kathrine Tschemerinsky.

Praktisk info: 

Dato: d. 14. september kl. 19:00-20:30
Sted: Blixen, Den sorte Diamant, Søren Kirkegårds Plads 1
Pris: 50,- 

Book din billet her.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

September - maj:
Torsdag: 12:30-18:30
Fredag - søndag: 12-17
Mandag -onsdag: lukket

Juni - August:
Tirsdag - Søndag: 10-17
Mandag lukket