Print

Torsdags talk - Den om omskæring

Omskæring skaber stor debat i det danske samfund og det er ikke første gang at debatten er blusset op. Men hvad er det egentlig for et ritual og hvad er baggrunden for det?


Denne torsdag aften kigger vi på kulturhistorien og traditionerne omkring omskæring. For det handler om meget mere end forhud. Det handler om identitet, tilhørsforhold og om det at blive forældre.
Vi begynder med en omvisning i museets udstilling, der vil præsentere nogle af museets genstande knyttet til traditionen. Her vil vi sætte fokus på, hvordan traditionen og praksis har udviklet sig i Danmark. Efterfølgende viser vi et ungt pars følsomme rejse, når der i museets biograf bliver vist dokumentaren ’Mig og jøderiet’, som handler om jødisk identitet og tilhørsforhold.  

Program: 
Kl. 16.15: Omvisning Museumsformidler mag.art. Sara Fredfeldt Stadager fortæller om omskæringens kulturhistorie i Danmark på en tur gennem museet. 
Kl. 17.15: Filmvisning Tag med et ungt par på en følsom rejse i filmen ”Mig og jøderiet”, der handler om jødisk tilhørsforhold og identitet. Filmen vises i museets biograf. 
Kl. 18.00: Det officielle program slutter – museet holder åbent til kl. 18.30, og man er velkommen til at gå udstillingen igennem eller se, om der er noget der frister i museumsbutikken.

OBS:
Museet har begrænsede pladser til dette arrangement og tilmelding er derfor nødvendigt på info@jewmus.dk. Det koster 95,- pr. person. Betaling sker til MobilePay nummer: 315083 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

September - maj:
Torsdag: 12:30-18:30
Fredag - søndag: 12-17
Mandag -onsdag: lukket

Juni - August:
Tirsdag - Søndag: 10-17
Mandag lukket