English
Print
Udforsk
Udforsk

Byvandringer

Med alt fra diskrete synagoger til imponerende handelshuse har danske jøder sat deres præg på hovedstaden gennem tiden. 


På museets populære byvandringer kan man udforske overraskende sider af byen, når museets guider viser Københavns jødiske vinkler. Vi tilbyder byvandringer om jødisk liv i hovedstaden samt byvandringer med temaet "jødeaktionen i oktober '43".

Byvandring: Jødisk liv i hovedstaden

Tyrkiske købmænd og pakistanske kiosker er et moderne indslag i bybilledet, men historien om hvordan nye danskere og minoriteter har sat deres præg på København er lang…
På en byvandring bliver der lejlighed til at se nærmere på nogle af de jødiske huse, som stadig er i brug. Og så er der de små tegn på jødisk liv, som findes rundt omkring i København i form af for eksempel mindetavler, og en kryptisk inskription delvist på hebraisk på Rundetårn.

Byvandring: Jødeaktionen i oktober '43

I oktober 1943 måtte en del af Københavns borgere flygte på grund af den nazistiske jødeforfølgelse. I det centrale København udspillede historien sig i lejligheder, hos myndigheder, i Trinitatis Kirke og i Synagogen. På byvandringen fortæller vi om de skæbnesvangre oktoberdage og præsenterer jer for en række mennesker, der pludselig måtte forlade alt, de ejede. Vi viser monumenter sat til minde om tiden dengang, og fortæller historien om den indsats, Københavns Kommune gjorde for at sikre jødernes ejendom indtil den dag, de kunne vende hjem.

Pris

Byvandringer koster 1.700 kr. og deltagerantallet er maks. 20 personer pr. arrangement.

Booking

Kontakt museet for yderligere information og for at booke en byvandring på info@remove-this.jewmus.dk eller tlf. 33 11 22 18.

Offentlige byvandringer

Dansk Jødisk Museum arrangerer offentlige byvandringer. Se datoerne for årets offentlige byvandringer på siden Aktuelt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

Museet er i øjeblikket midlertidigt lukket grundet ombygning.
Vi forventer at genåbne i slutningen af august eller begyndelsen af september.