Print
HJEM udstilingskatalog over særudstillingen HJEM - En særudstilling om krig og forfølgelse. Udkommer 5. maj 2020
HJEM udstilingskatalog over særudstillingen HJEM - En særudstilling om krig og forfølgelse. Udkommer 5. maj 2020
Udforsk
Udforsk
En indvandringshistorie udkommet den 7. marts 2018.
En indvandringshistorie udkommet den 7. marts 2018.

Museets egne publikationer

HJEM - En særudstilling om eftervirkningerne af krig og forfølgelse. Af Janne Laursen, Signe Bergman Larsen og Sara Fredfeldt Stadager
HJEM er et katalog over særudstillingen af samme navn. I denne udgivelse, der kommer i anledningen af 75- året for Danmarks befrielse, har vi fundet genstandene fra udstillingen frem igen. Udgivelsen genfortæller gennem smukke billeder, taget af Tina Agnew, de centrale elementer af udstillingen.
255,- 

En indvandringshistorie. Jøder i Danmark i 400 år af Cecilie Felicia Stokholm Banke, Signe Bergman Larsen, Janne Laursen, Martin Schwarz Lausten og Hanne Trautner-Kromann
Redningen af de danske jøder i oktober 1943 er verdenskendt. Mindre kendt er historien om den jødiske indvandring til Danmark, der startede for 400 år siden. Den danske stat skulle rumme det anderledes, og i den jødiske minoritet skulle man rumme hinanden. Hvorfor kom jøder til Danmark? Hvordan klarede jøder sig her, og hvad har den jødiske indvandring betydet for Danmark? Her finder vi en historisk erfaring med integration, assimilation, identitet og tilhørsforhold, som også optager vores egen tid meget.
185,- 

Ikke noget at tale om. Danske jøders krigsoplevelser 1943-1945 af Sofie Lene Bak med efterskrift af Bjarke Følner
Museets store udgivelse om danske jøders oplevelser under 2. Verdenskrig. Tusindvis af danske jøder flygtede til Sverige, mens andres skæbne blev kz-lejren Theresienstadt. Kan købes på dansk eller engelsk over nettet via Museum Tusculanum Press: www.mtp.dk eller i museumsbutikken til før 290,- nu 149,-

Dansk jødisk historie i Anden Verdenskrigs epoke. En antologi. Redigeret af Sofie Lene Bak, Pia Andersen Høg, Bjarke Følner og Janne Laursen
Antologien samler en række øjenåbnende bud på ny dansk forskning. Artiklerne beskriver jødisk liv og levevilkår i mellemkrigstidens Danmark og under den tyske besættelse. Dansk flygtningepolitik, forfølgelse, flugt og deportation er væsentlige tematikker i antologien. 
Før 95,- nu 45,-

I spejlet ser man sin bedste ven – og andre jødiske ordsprog på jiddisch og dansk. Udvalg og oversættelse ved Eva Hvidt
Hvad siger man, når livet rækker tunge af en, når pengene er få, og familien ganske umulig? Slagfærdighed, livserfaring og humor møder hinanden i denne samling af jiddische ordsprog, som er vokset ud af hverdagens genvordigheder og absurditeter i det jødiske Østeuropa.
Før 125,- nu 40,-

Dansk Jødisk Museum & Daniel Libeskind. Redigeret af Henrik Sten Møller
Læs om arkitekten Daniel Libeskinds idéer bag arkitekturen på Dansk Jødisk Museum, hvor det jødiske begreb Mitzvah spiller en særlig rolle og se billeder fra Christian IV’s smukke Galejhus.
Før 75,- nu 49,-

Fem hæfter om udstillingens temaer
Hvis du vil vide mere om museets temaer, kan du få et overblik i hæfterne Ankomster, Ståsteder, Traditioner, Forjættede lande og Mitzvah.
Pris pr. hæfte: 0,-
Sæt med alle hæfter: GRATIS,-


Fem hæfter om jødedommen af Esther Edelsten

Hvordan holder man sabbat, og hvad betyder kosher? I hæfterne En dråbe jødedom, Jødiske spiselove, Synagogen, Jødiske helligdage samt Sabbat gennemgår Ester Edelsten jødedommens grundlæggende ritualer og tanker.
Pris pr. hæfte: 0,-
Sæt med alle hæfter: GRATIS,-

Jewish Mama's Kitchen
Kast dig ud i det jødiske madunivers! Vil du lære at lave lækre latkes, flotte, flettede brød, gefilte fish eller apfelstrudel? Så skynd dig at få fat i et eksemplar af det populære kogebogshæfte med museets frivilliges jødiske yndlingsopskrifter. 
30,-

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

Museet er i øjeblikket midlertidigt lukket grundet ombygning.
Vi forventer at genåbne i slutningen af august eller begyndelsen af september.