Print

Igangværende projekter

Jøder i dansk erhvervsliv
Museet nuværende store satsningsområde er projektet Jøder i dansk erhvervsliv. Projektet er delt op i flere elementer og har indtil nu været udgangspunkt for etableringen af sitet Klik&Find. Der arbejdes i øjeblikket med finansieringen af en ph.d. med arbejdstitlen Jewish entrepenaurs - A case of integration. For spørgsmål til projektet kontakt museumsinspektør Signe Bergman Larsen.

Religion - levende kulturarv
Museet er en del af et 3-årigt forskningssamarbejde, finansieret af Velux-Fonden. Projektet vil undersøge mulighederne for gensidig læring mellem universiteterne, specifikt religionsfaget, og museumsbranchens arbejde og formidling af religion. Projektets parter er Dansk Jødisk Museum, Immigrantmuseet, Den Gamle By i Århus, ROMU, Århus Universitet og Roskilde Universitet.
Læs mere om projekt her. 

Ny dansk-jødisk identitet i lyset af Kibutz 
En ny generation af dansk israelske jøder er i gang med at danne deres identitet i spændingsfeltet mellem Danmark og Israel, religion, traditioner og politik. Det levede liv og samtidsreligion er aktuelle og væsentlige nuancer, som Dansk Jødisk Museum vil indsamle for at lære mere om den dansk jødiske mangfoldighed i Danmark. Museets nye forskning vil undersøge, hvordan indre og ydre dynamikker, som religion, familie og omverden interagerer, når et barn i en dansk israelsk familie skal definere sin identitet og tilhørsforhold i Danmark i dag. 

Hvis du vil bidrage eller kender nogle som kunne være interessante for dette nye og relevante indsamlings- og forskningsprojekt, så tøv endelig ikke med at skrive til info@jewmus.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

Museet er i øjeblikket midlertidigt lukket grundet ombygning.
Vi forventer at genåbne i slutningen af august eller begyndelsen af september.