Print
Udforsk
Udforsk

Arkitektur

Daniel Libeskinds indretning af dansk Jødisk Museum har placeret museet på listen over arkitektur i verdensklasse. Den æstetiske dimension er vigtig for museet og fulgt op med valget af Anne Schnettler som udstillingsarkitekt til museets særudstilling i Galejsalen.

Hendes forslag til en formmæssig forløsning af udstillingsoplægget blev 3 cirkler, hvor den udvendige side handler om den verdenskendte og lyse historie. Cirklerne indvendigt handler om de langt mindre kendte og mørkere oplevelser, der blev en konsekvens af jødeaktionen i oktober 1943 for en del danske jøder.  Dette vil afspejle sig i udstillingens design, farver og lyssætning. For Anne Schnettler var billedet af et lys i mørket det helt konkrete udgangspunkt for det videre arbejde med udformningen af udstillingen.  Lyset i mørket som historien om redningen af de danske jøder er.

Anne Schnettlers arkitektur ligger i forlængelse af den fortællende arkitektur, som Daniel Libeskind er kendt for og har brugt i sin udformning af Dansk Jødisk Museum.

Udstillingsrummet er forsynet med bænke hvor det er muligt at reflektere over cirklernes temaer. Her findes også tablets hvor gæsterne kan fordybe sig i udstillingens 'epilog' hvor dets flygtningetema perspektiveres i forhold til efterkrigstidens mange efterfølgende flygtningestrømme.

 

Adgang fra bibliotekshaven

Der er adgang til særudstillingen HJEM fra Bibliotekshaven på Slotsholmen. Her er der etableret handicapadgang, og indenfor er der garderobe.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

Museet er i øjeblikket midlertidigt lukket grundet ombygning.
Vi forventer at genåbne i slutningen af august eller begyndelsen af september.