Print
Udforsk
Udforsk

De døde

107 personer mistede livet som følge af jødeaktionen i Danmark. 23 var druknet på vej til Sverige. 16 begik selvmord. 51 af de deporterede døde i Theresienstadt samt to spædbørn født i lejren. Hertil kommer andre dødsfald relateret til aktionen i oktober 1943.

Hjemkomsten indebar også at komme hjem til en voksende information om, hvad der var sket med slægt og venner. Også den, der havde boet i de nazistisk besatte områder i Europa og var omkommet i udryddelseslejrene.

Druknet på vej til Sverige
Druknet på vej til Sverige

Walter Löbl var født i Tjekkoslovakiet og kom til Danmark som landvæsenselev. Han druknede 25 år gammel i oktober 1943 under flugten til Sverige og er begravet på kirkegården i Höganäs (Foto: Ole Akhøj / Dansk jødisk Museum).

Eneste overlevende af familien i Letland
Eneste overlevende af familien i Letland
Ester Brachmann er Metha Simsons søster fra Letland. Ester var den eneste af Metha og ægtemanden Hirsch Simsons mange lettiske familiemedlemmer, som overlevede Holocaust. Dette foto af Ester har haft en særlig betydning for familien Simson i Danmark efter Anden Verdenskrig (Dansk Jødisk Museum).
Næsten hjemme
Næsten hjemme
Hirsch Leib Zneider nåede at vende hjem, men omkom under en skudveksling i København mellem Den danske Brigade og værnemagten den 6. maj 1945 (Dansk Jødisk Museum).

Adgang fra bibliotekshaven

Der er adgang til særudstillingen HJEM fra Bibliotekshaven på Slotsholmen. Her er der etableret handicapadgang, og indenfor er der garderobe.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

September - maj:
Torsdag: 12:30-18:30
Fredag - søndag: 12-17
Mandag -onsdag: lukket

Juni - August:
Tirsdag - Søndag: 10-17
Mandag lukket