Print
Udforsk
Udforsk

Psykiske Mén

Fra 1945 blev der udbetalt erstatning til alle, der havde været deporteret til Theresienstadt. Undtaget var de, der var under 18 år. Først med senere revisioner af Erstatningsloven blev det muligt at modtage livsvarige ydelser på grund af psykiske mén.

KZ-syndromet blev først påvist og anerkendt i 1954. PTSD - Post Traumatic Stress Disorder - blev en anerkendt diagnose i 1980. Der foreligger ingen undersøgelser af omfanget af psykiske problemer og KZ-syndrom blandt danske jøder. Men revisionen af Erstatningsloven i 1968 betød øget anerkendelse og erstatning for psykiske lidelser.

Bearbejdelse
Bearbejdelse

Metha Simson blev sammen med sin mand og to børn deporteret til Theresienstadt. Efter hjemkomsten kom Metha i tvivl, om der kunne findes en Gud, når man kunne opleve de ting, som hun havde oplevet i Theresienstadt. På opfordring skrev hun sin fortælling til en præst. Siden har Methas datter Rita tilføjet bemærkninger og udklip. I hjemmet talte familien aldrig om deres oplevelser under krigen (Foto: Ole Akhøj / Dansk Jødisk Museum).

Adgang fra bibliotekshaven

Der er adgang til særudstillingen HJEM fra Bibliotekshaven på Slotsholmen. Her er der etableret handicapadgang, og indenfor er der garderobe.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

September - maj:
Torsdag: 12:30-18:30
Fredag - søndag: 12-17
Mandag -onsdag: lukket

Juni - August:
Tirsdag - Søndag: 10-17
Mandag lukket