Print
Udforsk
Udforsk

Hvor er hjem?

Spørgsmålet om tilhørsforhold blev ufrivilligt aktiveret for mange. En bølge af udmeldelser ramte Det Mosaiske Troessamfund. Ikke alle kunne eller ønskede at vende tilbage til de lande, de kom fra. Også jøder i Danmark så mod nye hjemlande - især USA og Israel. Familier søgte at samle sig, men for mange blev hjem aldrig det samme igen.

Ikke mere flugt
Ikke mere flugt

Samuel Posner var flygtet med sin hustru og deres børn ud af Tyskland i 1938. Familiens mål var USA, men de kom ikke længere end til København. Efter eksilet i Sverige og hjemkomsten i 1945 ville familien ikke flygte mere. Danmark blev deres hjemland. Samuel Posner opnåede dansk statsborgerskab i 1953 (Dansk Jødisk Museum).

Kampen for et nyt hjemland
Kampen for et nyt hjemland

Unge danske jøder meldte sig som frivillige i den israelske uafhængighedskrig 1948-49. Denne indsats gav mening for mange, der på den måde gjorde op med oplevelsen af magtesløshed overfor nazismens jødeforfølgelse. Her ses Louis Feinberg, Leo Israel, Daniel Ruben og Per Rindom i Israel (Dansk Jødisk Museum).

Adgang fra bibliotekshaven

Der er adgang til særudstillingen HJEM fra Bibliotekshaven på Slotsholmen. Her er der etableret handicapadgang, og indenfor er der garderobe.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

September - maj:
Torsdag: 12:30-18:30
Fredag - søndag: 12-17
Mandag -onsdag: lukket

Juni - August:
Tirsdag - Søndag: 10-17
Mandag lukket