English
Print
Udforsk
Udforsk

Undervisningsmateriale

Her finder du materiale til forberedelse eller videre arbejde i forbindelse med undervisningsforløb på museet.

Materiale om Antisemitisme

Dette materiale er udviklet af en række af museets dygtige underviser i tæt dialog med museets fagpersonale. Materialet er målrettet dansk, historie og samfundsfag. Materialet skal downloades i to filer en lærevejledning inklusiv øvelser samt en printvenlig kildesamling.

Materiale om Jødedom og homoseksualitet 

Dette materiale er udviklet af religionssociologistuderende Kenneth Fremlev i samarbejde med Dansk Jødisk Museum. Downloade her.

Materiale til undervisning i Anden Verdenskrig

Vi har udarbejdet en liste over relevante film om Holocaust, oktober´43 og jødedommen. De fleste af filmene kan ses via Filmstriben. Listen finder du her.

På museets Flickr-profil kan du finde fotos af genstande fra museets samling, der kan bruges som kilder i undervisningen. Her finder du både fotos, der relaterer sig til 2. Verdenskrig og til jødedom. 

På internettet findes portaler til arbejde med Holocaust i undervisningen samt hjemmesider, der diskuterer religion og identitet. Se her for en liste over relevante web-adresser, der kan indgå i undervisningen. Lær bl.a. mere om brugen af iWitness, hvor man som institution kan tilmelde sig USC-Shoah Foundation og få adgang til mere en 55.000 øjenvidneberetninger. Du finder instruktion til iWitness her

Desuden finder du her tre skriftlige kilder med tilhørende elevopgaver, der kan indgå i undervisning om danske jøder og Holocaust. Den øverste kilde kan bruges selvstændigt, imens kilderne vedrørende erstatning hænger sammen. 

1. Raad og Anvisninger vedrørende hjemrejsen (Lærevejledning finder du her)

2. Ansøgning om erstatning

3. Vejledning til erstatning 

4. Interaktiv PDF: Flygtninge i Danmark og FNs flygtningekonvention

 

 God fornøjelse!

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

Museet er i øjeblikket midlertidigt lukket grundet ombygning.
Vi forventer at genåbne i slutningen af august eller begyndelsen af september.