English
Print

Filmtilbud

Det er muligt at supplere en omvisning på museet med en af følgende film:

Mig og jøderiet (2008)

En meget personlig beretning om, hvordan man kan finde en balance mellem ønsket om at fastholde en jødisk identitet i et blandingsægteskab og det at leve i et moderne sekulariseret samfund. På filmens hjemmeside - migogjoderiet.dk - kan du læse mere om filmen. Desuden kan du finde undervisningsforslag til brugen af filmen i gymnasiet.
Varighed i alt med omvisning: 1½ time. Tillæg for filmfremvisning 300 kr.

En jødisk kvindes fortælling - Min farmors og oldemors erindringer (2020)

Dokumentar om de danske jøders flugt til Sverige, som det blev oplevet og bliver erindret gennem tre generationer af kvinder. Med udgangspunkt i et interview der blev foretaget i 1996 med hendes oldemor Ida, kaster instruktør Emma Klose Gorodkin lys ind på de skygger Anden Verdenskrig har lagt i hendes familie. I filmen krydsklippes mellem oldemorens og farmorens erindringer om flugt, ophold i Sverige og den svære hjemkomst til Danmark. Alt sammen styret og guidet af Emma der er fjerde generation.
Varighed i alt med omvisning: 2 timer. Tillæg for filmfremvisning 300 kr.

Theresienstadt – danske børn i nazistisk fangeskab (2010)

Filmen bygger på øjenvidneberetninger og fortæller historien om seks børn, der blev deporteret til kz-lejren Theresienstadt med deres familier under den tyske besættelse af Danmark. Filmen er udarbejdet af Dansk Institut for Internationale Studier, Holocaust og folkedrab, og på siden www.theresienstadt.dk findes diverse undervisningsmaterialer.
Varighed i alt med omvisning: 3 timer. Tillæg for filmfremvisning 300 kr.

Når billederne for længst er falmet... (2005)

Dokumentarfilm om Nazi-Tysklands forsøg på at overbevise verden om, at KZ-lejren Theresienstadt var et fredeligt hjem for jøder.
Varighed i alt med omvisning: 2 timer. Tillæg for filmvisning på 300 kr.

Jeg vil bo i Danmark (1970)

Morsom og tankevækkende film om Danmark anno 1970 set fra indvandrerens synspunkt. Lavet af den polske filmskaber Wladyslaw Forbert, der selv flygtede fra det kommunistiske Polen til Danmark.
Varighed med omvisning: 1 time. Intet tillæg for filmvisning.

Kredens (2008)

Poetisk film om en ung mands møde med sin mors hjemland. Filmen skildrer hans rejse tilbage til det Polen, hans mor flygtede fra i slutningen af 1960’erne. Han leder efter et gammelt familieklenodie, men hans søgen bliver også til et forsøg på at rekonstruere en tabt familiehistorie.
Varighed i alt med omvisning: 2 timer. Tillæg for filmfremvisning på 300 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

Museet er i øjeblikket midlertidigt lukket grundet ombygning.
Vi forventer at genåbne i slutningen af august eller begyndelsen af september.