English
Print
Udforsk
Udforsk

Videregående uddannelser

Omvisninger målrettet videregående uddannelser:

Minoritet og medborgerskab

Jøder har ikke altid haft de samme rettigheder som andre danskere. I dette gennemgår vi de danske jøders vej mod lige borgerrettigheder og deltagelse i det danske demokrati. Ud fra konkrete historiske eksempler inddrages eleverne i en dialog om emner som rettigheder og pligter, integration og danskhed - aktuelle temaer i dagens Danmark. (Omvisningens varighed: 1½ time, kan dog også kortes ned til 1 time).

Jødeaktionen i oktober '43 

Under Anden Verdenskrig i oktober 1943 flygtede langt de fleste danske jøder til Sverige og undgik dermed den skæbne, der mødte så mange af Europas jøder under Holocaust. Ikke alle nåede dog til Sverige - 481 personer blev deporteret til kz-lejren Theresienstadt. Publikum præsenteres for danske jøders krigsoplevelser, samtidig med at de danske jøders særlige position under 2. Verdenskrig diskuteres. (Omvisningens varighed: 1 time).

Jødedommen - traditioner og ritualer

Vi byder velkommen i  museets skatkammer af rituelle objekter, der knytter sig til jødedommen. Under omvisningen præsenteres publikum for et udvalg af jødedommens traditioner, helligdage og ritualer. Der indgår endvidere en perspektivering til sammensætningen af det jødiske samfund i Danmark i dag, hvor forskellene inden for minoriteten diskuteres. (Omvisningens varighed: 1 time)

For uddybende information om tilbud og booking skriv til info@remove-this.jewmus.dk eller telefon 33691921.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

Museet er i øjeblikket midlertidigt lukket grundet ombygning.
Vi forventer at genåbne i slutningen af august eller begyndelsen af september.