I dag er der både bridgeklub, jiddisch salon, zionist-organisationer, håndværkerforening, idrætsklub, jødisk radiostation, genealogisk forening, selskab for dansk jødisk historie, fredsbevægelse, polsk og israelsk klub, ungdomsforening m.m. Man laver hjælpearbejde, menighedspolitik, producerer jødiske tidsskrifter, holder filmfestival, seminarer, basarer og fester.
På deres egen fredelige måde er de mange foreninger udtryk for, at jødisk identitet i Danmark repræsenterer mange ståsteder. Det er let at forstå, at man ønsker at mødes om interesser, man ikke kan dele med andre danskere. Men foreningerne afspejler også, at man ikke nødvendigvis har de interesser til fælles med alle danske jøder. De østeuropæiske indvandrere lavede således deres egne foreninger, hvor de følte sig hjemme, akkurat som de indvandrede jøder fra Polen senere har gjort det.
Foreningerne kan opfattes som del af et fælles jødisk univers, hvor man på uforpligtende måde møder jødiske venner og kan føle sig hjemme. Men for insideren i de jødiske miljøer er foreningerne også udtryk for fraktioneringen.
Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.
Museet er i øjeblikket midlertidigt lukket grundet ombygning.
Vi forventer at genåbne i slutningen af august eller begyndelsen af september.