Print
Udforsk
Udforsk

Foreningsliv

Danmark er et foreningsland, og ikke overraskende er det jødiske liv i Danmark også fuldt af foreninger. 


I dag er der både bridgeklub, jiddisch salon, zionist-organisationer, håndværkerforening, idrætsklub, jødisk radiostation, genealogisk forening, selskab for dansk jødisk historie, fredsbevægelse, polsk og israelsk klub, ungdomsforening m.m. Man laver hjælpearbejde, menighedspolitik, producerer jødiske tidsskrifter, holder filmfestival, seminarer, basarer og fester.

Forskellige interesser

På deres egen fredelige måde er de mange foreninger udtryk for, at jødisk identitet i Danmark repræsenterer mange ståsteder. Det er let at forstå, at man ønsker at mødes om interesser, man ikke kan dele med andre danskere. Men foreningerne afspejler også, at man ikke nødvendigvis har de interesser til fælles med alle danske jøder. De østeuropæiske indvandrere lavede således deres egne foreninger, hvor de følte sig hjemme, akkurat som de indvandrede jøder fra Polen senere har gjort det.

Foreningerne kan opfattes som del af et fælles jødisk univers, hvor man på uforpligtende måde møder jødiske venner og kan føle sig hjemme. Men for insideren i de jødiske miljøer er foreningerne også udtryk for fraktioneringen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

Museet er i øjeblikket midlertidigt lukket grundet ombygning.
Vi forventer at genåbne i slutningen af august eller begyndelsen af september.