Print
Udforsk
Udforsk

Traditioner

Til jødiske ritualer anvender man mange smukke og usædvanlige ting, og ting har den fordel, at man altid kan tage dem med sig til nye steder og skabe et jødisk univers dér. Traditionerne er en fælles beholdning af historie og kultur, som forbinder jøder på tværs af århundreder og landegrænser. 


Under 10 % af Det Mosaiske Troessamfunds medlemmer er ortodokse jøder, som stræber efter at overholde alle jødedommens bud. Det kan være en stor opgave at skaffe kosher mad, indrette sit arbejdsliv efter helligdagene og sørge for sine børns uddannelse for en ortodoks familie i Danmark, og en del vælger at flytte til andre europæiske storbyer eller Israel. En langt større del af medlemmerne sætter pris på traditionerne uden at ville kalde sig selv religiøse og definerer typisk sig selv som "kulturjøder" eller "traditionelle".

Men der er også en voksende gruppe jøder i Danmark, som søger tilbage til jødedommens religiøse og spirituelle værdier løsrevet fra hele lovsiden. Jødisk mystik har en stor fascinationskraft - også blandt jøder, som ikke har en fast tilknytning til jødiske miljøer. 

Fordyb dig i de mange traditioner

Du kan læse mere om de danske jøders mange religiøse universer i menuen til højre.

De jødiske menigheder i Danmark
Det Mosaiske Troessamfund 
Shir Hatzafon 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

Museet er i øjeblikket midlertidigt lukket grundet ombygning.
Vi forventer at genåbne i slutningen af august eller begyndelsen af september.