Print
Udforsk
Udforsk

Hjem og synagoge

Hjemmet er en vigtig base for jødisk religion og kultur. De mange ritualer og de genstande, man anvender, hører overvejende til i hjemmet. Det giver synagogen en anden rolle, end kirken har i kristendommen.


Den jødiske gudstjeneste er ikke forkyndelse, men en kollektiv begivenhed, som menigheden skaber i fællesskab. På sabbatten er oplæsningen fra Torah-rullerne med de fem Mosebøger i centrum, og mange af de tilstedeværende involveres i at tage rullerne frem, læse op, bære rullerne i procession og stille dem på plads - alt sammen ledsaget af særlige tekster og velsignelser.

Synagogen

Rabbinerens danske prædiken i synagogen i Krystalgade er en moderne tilføjelse til den traditionelle gudstjeneste, som rent faktisk ville kunne gennemføres uden en rabbiners tilstedeværelse. En synagoge er først og fremmest et samlingspunkt, og at deltage i en gudstjeneste i synagogen behøver derfor ikke at være et udtryk for religiøsitet. Mange kommer der især for det sociale livs skyld, og snakken går som regel lystigt også under gudstjenesten. Hvad man får ud af oplevelsen, er helt igennem individuelt, samtidig med at gudstjenesten er en forenende ramme.

Både det græske ord synagoge og den hebraiske betegnelse, Beit Knesset, betyder forsamlingssted.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her kan du holde dig opdateret om arrangementer og andet nyt fra museet.

Tilmeld dig her

Åbningstider

Museet er i øjeblikket midlertidigt lukket grundet ombygning.
Vi forventer at genåbne i slutningen af august eller begyndelsen af september.