Gå til hoved-indhold

Call for papers

18/03/24

Artikler til RAMBAM

Vi leder efter artikler om jødisk liv i provinsen til det næste nummer af tidsskriftet RAMBAM

 

I 2022 markeredes 400 året for jødisk liv i Danmark med en række aktiviteter landet over. Et af tiltagene var en vandreudstilling, der igennem 2023 og 2024 vises i otte byer fordelt i hele landet: København, Randers, Nakskov, Odense, Fredericia, Helsingør, Aarhus, Aalborg og Horsens. I hver by føjes et lokalt kapitel til den generelle historie, der både underbygger, men også nuancerer og perspektiverer den overordnede historie.
Med udgivelsen af Vibeke Kaiser-Hansens bog Jødernes Danmarkshistorie – i provinsen udgivet på Gads forlag og de mange spændende bidrag til historien, som kom frem i forbindelse med udarbejdelsen af vandreudstillingen af museer og arkiver i de respektive byer, er der kommet et fornyet fokus på jødisk liv i provinsen som en del af den samlede historie om jødisk liv i Danmark fra ankomsten i starten af 1600-tallet til nutiden.

Den nye viden og erkendelser, der er kommet frem i dette arbejde, ønsker vi at samle og sætte fokus på i et temanummer af RAMBAM. Tidsskrift for jødisk historie og kultur i 2025.

Vi vil have fokus på artikler, der søger at dække hele perioden for det jødiske liv i de respektive byer, der skrives om, for bedre at kunne identificere ligheder og forskelle på tværs af landet.

Artikler bør være max. 20 sider inklusive fodnoter. Illustrationer er velkomne, men bør holdes på 3-5 pr. artikel af pladshensyn. Alle artikler vil blive peer-reviewed.

Skriv senest 1. juni 2024, om I er interesserede i at bidrage til Signe Bergman Larsen på sbl@jewmus.dk.

Deadline for indsendelse af artikler er 1. februar 2025. Temanummeret vil udkomme ultimo 2025.

RAMBAM udgives af Selskabet for Dansk Jødisk Historie og Dansk Jødisk Museum i fællesskab. Ansvarlige redaktører for temasektionen er museumsinspektør Signe Bergman Larsen og museumsdirektør, ph.d. Janus Møller Jensen.
Læs mere om RAMBAM og find forfattervejledningen for tidsskriftet her
Tilbage