Gå til hoved-indhold

Call for papers

18/03/24

Artikler til RAMBAM

Vi leder efter artikler om jødisk liv i provinsen til det næste nummer af tidsskriftet RAMBAM

 

I 2022 markeredes 400 året for jødisk liv i Danmark med en række aktiviteter landet over. Et af tiltagene var en vandreudstilling, der igennem 2023 og 2024 vises i otte byer fordelt i hele landet: København, Randers, Nakskov, Odense, Fredericia, Helsingør, Aarhus, Aalborg og Horsens. I hver by føjes et lokalt kapitel til den generelle historie, der både underbygger, men også nuancerer og perspektiverer den overordnede historie.

 

Med udgivelsen af Vibeke Kaiser-Hansens bog Jødernes Danmarkshistorie – i provinsen udgivet på Gads forlag og de mange spændende bidrag til historien, som kom frem i forbindelse med udarbejdelsen af vandreudstillingen af museer og arkiver i de respektive byer, er der kommet et fornyet fokus på jødisk liv i provinsen som en del af den samlede historie om jødisk liv i Danmark fra ankomsten i starten af 1600-tallet til nutiden.

 

Den nye viden og erkendelser, der er kommet frem i dette arbejde, ønsker vi at samle og sætte fokus på i et temanummer af RAMBAM. Tidsskrift for jødisk historie og kultur i 2025.

 

Vi vil have fokus på artikler, der søger at dække hele perioden for det jødiske liv i de respektive byer, der skrives om, for bedre at kunne identificere ligheder og forskelle på tværs af landet.
Krav: Artikler bør være max. 20 sider inklusive fodnoter. Illustrationer er velkomne, men bør holdes på 3-5 pr. artikel af pladshensyn. Alle artikler vil blive peer-reviewed.
Første deadline: Skriv senest 1. september 2024, om du er interesserede i at bidrage med en artikel til Signe Bergman Larsen på sbl@jewmus.dk. Du skal skrive, hvad dit forslag og emne er. 
Anden deadline: Deadline for indsendelse af den færdige artikel er 1. februar 2025. Temanummeret vil udkomme ultimo 2025.
RAMBAM udgives af Selskabet for Dansk Jødisk Historie og Dansk Jødisk Museum i fællesskab. Ansvarlige redaktører for temasektionen er museumsinspektør Signe Bergman Larsen og museumsdirektør, ph.d. Janus Møller Jensen.
Læs mere om RAMBAM og find forfattervejledningen for tidsskriftet her
Tilbage