Gå til hoved-indhold

Samarbejder med andre insitutioner

Københavns Kulturkvarter

17 kulturinstitutioner i hjertet af København


Gå på opdagelse i Københavns Kulturkvarter! Indenfor en radius af 10 minutters gågang finder du 17 spændende museer og aktiviteter, som tilsammen fortæller om Danmarks fortid, nutid og fremtid.

Vi er meget glade for at være en af de 17 instititutioner, som alle ligger i hjertet af Indre by i København. Der er mange initiativer, som sker på tværs af kulturkvarteret. En tilbagevendende succes sker igen til august, hvor kulturkvarteret inviterer til pop-up torsdagsbarer - det er vildt hyggeligt!

De 17 institutioner er: Arkæologisk Værksted, BLOX, Christiansborg Slot, Dansk Arkitektur Center, Dansk Jødisk Museum, Den Sorte Diamant – Det Kgl. Bibliotek, Folketinget, Kongernes Lapidarium, Krigsmuseet, Kunstforeningen GL STRAND, Københavns Museum, Københavns Stadsarkiv, Nationalmuseet, Nikolaj Kunsthal, Teatermuseet i Hofteatret, Tivoli og Thorvaldsens Museum.

→ Læs mere om Københavns Kulturkvarter her og følg med! 

Selskabet for Dansk Jødisk Historie

Gratis adgang til museet og en masse andre fordele


Vil du følge med i og støtte arbejdet med at formidle Dansk Jødisk Historie? Så meld dig ind i Selskabet for Dansk Jødisk Historie.

Som medlem får du adgang til særlige arrangementer, nyheder og gratis adgang til museet for dig selv og en ledsager. Derudover er der særlige medlemstilbud på museets udgivelser og rabat på udvalgte varer i butikken. Selskabet støtter museets arbejde og arrangerer også egne arrangementer for medlemmerne.

En gang om året modtager du RAMBAM. RAMBAM er et fagvidenskabeligt tidsskrift omhandlende dansk jødisk historie inden for områderne kunst, kultur, litteratur og politik. Tidsskriftet bringer original forskning, debatfora, personberetninger og genealogiske fund samt anmeldelser med rod i en dansk jødisk kontekst. Artiklerne er fagvidenskabelige, men skrevet i en populærvidenskabelig tone.

→ Bliv medlem her

Dansk Vandrelaug

Historiske Vandringer – Dansk jødisk historie i København


Tag på en historisk vandretur i København og oplev dansk jødisk historie på egen hånd.

Vi har i samarbejde med Dansk Vandrelaug udviklet en vandrerute forbi spændende historiske bygninger og mindesmærker for dansk jødisk historie i København. 

Turen er en del af Historiske Vandringer, som er et samarbejde mellem Dansk Vandrelaug, Nationalmuseet og Danmarks Naturhistoriske Museer. Udviklingen af De Historiske Vandringer er støttet af Nordea Fonden. Dansk Jødisk Museum har bidraget til projektet med vandreruten ”Dansk jødisk historie i København” i samarbejde med Dansk Vandrelaug, Københavns afdeling.

God fornøjelse!

→ Læs mere om historiske vandringer her