Gå til hoved-indhold

Bent Melchiors arkiv

 

Nyt til museets arkiv og samling

Bent Melchior døde den 28. juli 2021 i en alder af 92 år. I løbet af sit lange liv gennemlevede den tidligere overrabbiner skelsættende begivenheder for dansk jødisk historie og var med til at præge sin samtid. Født i den daværende tyske by Beuthen (nutidens Bytom, Polen) i 1929 når Bent kort at sætte benene i det Tredje Rige inden familien flytter tilbage til Danmark i 1934. Han flygter med sin familie til Sverige i oktober 1943, hvor han tilbringer resten af krigen. I 1948 drager han i krigstjeneste for den nyoprettede stat, Israel. Bent modtager sin rabbineruddannelse i London og overtager sin fars embede som overrabbiner for Mosaisk Troessamfund i København i 1970. I denne tid, og helt frem til sin bortgang, etablerer Bent sig som en kendt personlighed gennem et engagement i trossamfundet, politik og samfundsdebatten.

Fragmenter fra disse oplevelser er efterladt i Bents private arkiv, som Dansk Jødisk Museum arkiverer til eftertiden. 

 

Selskabet for Dansk Jødisk Historie

Gratis adgang til museet og en masse andre fordele

Vil du følge med i og støtte arbejdet med at formidle Dansk Jødisk Historie? Så meld dig ind i Selskabet for Dansk Jødisk Historie.

Som medlem får du adgang til særlige arrangementer, nyheder og gratis adgang til museet for dig selv og en ledsager. Derudover er der særlige medlemstilbud på museets udgivelser og rabat på udvalgte varer i butikken. Selskabet støtter museets arbejde og arrangerer også egne arrangementer for medlemmerne.

En gang om året modtager du Rambam. Det er et tidsskrift for jødisk kultur og forskning, der udgives i fællesskab af museet og selskabet.

Bliv medlem her: https://sdjh.dk/