Gå til hoved-indhold

Museet tilbyder gruppeomvisninger på Dansk Jødisk Museum, på de to jødiske begravelsespladser i København samt byvandringer i det jødiske København.

Kun kan læse mere om de enkelte tilbud her på siden. Kontakt museet for yderligere information og for at booke en omvisning på info@jewmus.dk eller tlf. 33 11 22 18 og tryk 2 for booking.

Foto: Josefine Amalie

Omvisninger på museet

Vi giver et indblik i 400 års dansk-jødisk historie og fortæller om tankerne bag museets spektakulære arkitektur på en omvisning. Vi tilstræber altid at give jer museet for jer selv, så omvisninger finder sted uden for museets åbningstid. Det giver jer den bedst mulige oplevelse af både arkitektur og udstilling. I særlige tilfælde kan der arrangeres omvisninger i åbningstiden. 


Udstillinger: Arkitekturen + Porten til Danmark + Flugt og Forfølgelse i det 20. århundrede

Pris: Hverdage: 1000 kr. + entrebillet / Weekend: 2000 kr. + entrebillet

Omvisninger er for grupper på maks. 20 personer og min. for 5 entrebilletter. 

Tid: Omvisningen tager en time

Sprog: Dansk og Engelsk

Omvisninger i byrummet

Med alt fra diskrete synagoger til imponerende handelshuse har danske jøder sat deres præg på hovedstaden gennem tiden. 

På museets populære byvandringer kan man udforske overraskende sider af byen, når museets guider viser Københavns jødiske vinkler. Vi tilbyder byvandringer om jødisk liv i hovedstaden samt byvandringer med temaet "jødeaktionen i oktober '43".

Byvandring: Jødisk liv i hovedstaden

Tyrkiske købmænd og pakistanske kiosker er et moderne indslag i bybilledet, men historien om hvordan nye danskere og minoriteter har sat deres præg på København er lang. På en byvandring bliver der lejlighed til at se nærmere på nogle af de jødiske huse, som stadig er i brug. Og så er der de små tegn på jødisk liv, som findes rundt omkring i København i form af for eksempel mindetavler, og en kryptisk inskription delvist på hebraisk på Rundetårn.

Byvandring: Jødeaktionen i oktober '43

I oktober 1943 måtte en del af Københavns borgere flygte på grund af den nazistiske jødeforfølgelse. I det centrale København udspillede historien sig i lejligheder, hos myndigheder, i Trinitatis Kirke og i Synagogen. På byvandringen fortæller vi om de skæbnesvangre oktoberdage og præsenterer jer for en række mennesker, der pludselig måtte forlade alt, de ejede. Vi viser monumenter sat til minde om tiden dengang, og fortæller historien om den indsats, Københavns Kommune gjorde for at sikre jødernes ejendom indtil den dag, de kunne vende hjem.

Hvor: Start ved Dansk Jødisk Museum

Hvad: Jødisk liv i hovedstaden // Jødeaktionen i oktober '43

Pris: Hverdage: 2000 kr. / Weekend: 3000 kr.

Omvisninger er for grupper på maks. 20 personer

Tid: Omvisningen tager ca. 1,5 time.

Sprog: Dansk og Engelsk

Foto: Københavns Museum

Omvisninger på jødiske begravelsespladser

Jødiske gravsteder sløjfes aldrig, og der er stor danmarkshistorie, spændende skæbner og fine anekdoter gemt på de to jødiske begravelsespladser i København. 

På en guidet tur kan du høre om de personligheder, der ligger begravet på de jødiske begravelsespladser og få indblik i mangfoldigheden i dansk-jødisk historie. 

På begravelsespladsen i Møllegade ligger skuespillerinden Johanne Louise Heibergs mor, som var teltholder på Bakken side om side med nationalbankdirektør Moritz Levy og Harriet Salomonsen, Politikens medstifter Edvard Brandes´ første kone. På Mosaisk Vestre Begravelsesplads er mangfoldigheden absolut ikke mindre. På turene vil du også få indblik i jødiske traditioner og ritualer. 

Hvor: Mosaisk Nordre Begravelsesplads og Mosaisk Vestre Begravelsesplads

Pris: Hverdage: 2000 kr. / Weekend: 3000 kr.

Omvisninger er for grupper på maks. 20 personer

Tid: Omvisningen tager ca. 1,5 time.

Sprog: Dansk og Engelsk

Moritz Levy' gravsten på Mosaisk Nordre Begravelsesplads i Møllegade

Praktisk

Alle er velkomne til at booke en omvisning. Skriv til info@jewmus.dk, så finder vi ud af noget sammen.

Det er også muligt at skræddersy et særligt arrangement eller bestille omvisninger med specifikke faglige vinkler. Vi tilpasser også meget gerne, om det er et firmaarrangement eller en privat kulturklub, aftenskoler eller familiekomsammen – vi hjælper og tilpasser efter jeres interesser og behov. Kontakt museet for mere information på info@jewmus.dk

Gennem Jødisk Informationscenter er det muligt at komme på en omvisning i synagogen i Krystalgade, København. Kontakt Det jødiske samfund i Danmark for at høre mere og for booking.