Gå til hoved-indhold

Museumsoasen

I vores lille museumsoase kan du sidde og nyde en kop kaffe, the eller varm kakao. Vi har lækre små chokolader fra Summerbird, som du kan købe til. 
Her kan du slutte dagen af med en rolig pause og snakke med personalet om din oplevelse af udstillingerne. 

Museumsbutikken

Dansk Jødisk Museum har også en museumsbutik, som byder på masser af dansk jødisk historie. 
Butikken sælger varer, som på den ene eller anden måde handler om dansk jødisk historie. Det er alt fra fine smykker, velsmagende the eller spændende bøger. 
Så læg vejen forbi museumsbutikken og gå på opdagelse i vores spændende udvalg. 
Vi har desværre ikke en webshop, men nedenfor kan du læse mere om de nyeste varer i vores museumsbutik.

MASAGAMA The: Vi har genskabt en historisk te med afsæt i et af Danmarks ældste temærker. Resultatet er en afrundet men kraftig sort te, der kunne have været solgt som MASAGAMA the i slutningen af 1800-tallet. Den er med til at levendegøre og formidle et vigtigt kapitel af den fælles dansk jødiske historie.

Hr. Neumann: Er fra Tyskland og er en velklædt rabbiner med briller, et imponerende skæg og krøller - og så er han også en badeand. Tag ham med i bad, giv ham en svømmetur og se ham flyde ovenpå vandet som var det Det Døde Hav!

Fiskekutter: Skibene er små fiskebåde som dem, der fragtede mange tusinde danske jøder over Øresund til Sverige i løbet af oktober 1943 som led i en større redningsaktion. Indsatsen var medvirkende til, at et stort antal af de danske jøder overlevede Anden Verdenskrig og undgik deportation.

Kippah: Italiensk produceret kippah lavet af 100% råsilke med silkefor lavet i Italien af de jødiske søstre, Dora og Sofia Piperno, på familiens værksted i Rom.

Dreidel: Det er en østeuropæisk jødisk skik at spille dreidel til den jødiske vinterfest Chanukkah. Hver spiller skal have en lille beholdning af nødder, kager og knas. Alle lægger først en ting i den fælles pulje. Snur deidelen, og se hvad den lander på!

Mezuzah: Er en lille kapsel indeholdende en pergamentrulle med to inskriptioner fra 5. mosebog. Mezuzahen skal ifølge jødisk lov placeres øverst i den højre dørkarm i alle de rum, man bor i, typisk hængt en smule skævt.

Totebag: Når man går en tur på museet, bevæger man sig rundt i et ord. Ordet er "Mitzvah" eller "buddet om den gode gerning" på dansk. Den verdenskendte arkitekt, Daniel Libeskind, anså de danske jøders redning i oktober 1943 som Danmarks "Mitzvah" og brugte de hebraiske bogstaver fra ordet til at udforme logoet og grundplanen for museets fysiske rammer.

Snapseglas: Glasset er designet af den verdensberømte dansk jødiske arkitekt Arne Jacobsen i 1960. Grundet sit jødiske ophav var Jacobsen nødt til at flygte i 1943. Han flygtede sammen med blandt andet arkitekten bag PH-lampen, Poul Henningsen.

Akvavit: Vi sætter fokus på historien om Isidor Henius med denne ”Isidor Aqvavit”. Han er polsk jøde og vandrede fra Polen til Danmark. I 1845 blev han selvstændig og grundlagde sammen med tre kompagnoner ”Aalborg Privilegerede Sirup- og Spritfabrik”. Vores akvavit er baseret på en traditionel kommen snaps med et strejf af porse, der er håndplukket i Thy ikke langt fra Aalborg. Det er en hyldest til Henius’ og hans betydning for dansk industri og madkultur.

Stage: Lysestagen er en del af Georg Jensen serien "COBRA MENORAH". Den elegante stage er lavet af rustfritstål og kan købes i både en lille og stor model. Den imponerende lysestage er designet af Constantin Wortmann. Den moderne udgave af den traditionelle Menorah har den velkendte og kurvede Cobra-silhuet, mens lysestagens iøjefaldende arme og buede bund ærer den klassiske Chanukkah-Menorah.

Lys: Håndlavet lys til Chanukkah fra Kunstindustrien. Der er 12 lys i en pakke, og de fås i flere forskellige farver. De er farvet hele vejen igennem og er lavet af 100% paraffin.

Postkort: Vi har forskellige postkort med motiver af jødiske skikke og traditioner. Designene er lavet af jødiske kunstere med hvert deres udtryk.