Gå til hoved-indhold

Museumsbutikken

Læg vejen forbi museumsbutikken og gå på opdagelse i vores spændende udvalg af bøger, hæfter, smykker og designs, der giver dig mulighed for at opdage endnu flere sider af dansk jødisk kultur – og tage den med hjem.
Vi arbejder på at gøre vores museumsbutik online, men foreløbig er den at finde fysisk på museet.

Foto: Bjarke MacCarthy

Museumscafeen

I museumscafeen kan du sidde og nyde en kop kaffe, the eller varm kakao. 
Her kan du slutte dagen af med en rolig pause og snakke med personalet om oplevelse af udstillingerne. 
Vi vil meget gerne høre din mening, så hvis du har to minutter, kan du udfylde et spørgeskema. På den måde vil Dansk Jødisk Museum blive bedre og bedre!

Foto: Bjarke MacCarthy

Museets egne publikationer

Museet har udgivet flere værker om dansk jødisk historie

Hjem - En særudstilling om eftervirkninngerne af krig og forfølgelse

af Janne Laursen, Signe Bergman Larsen og Sara Fredfeldt Stadager

HJEM er et katalog over særudstillingen af samme navn. I denne udgivelse, der kommer i anledningen af 75-året for Danmarks befrielse, har vi fundet genstandene fra udstillingen frem igen. Udgivelsen genfortæller gennem smukke billeder, taget af Tina Agnew, de centrale elementer af udstillingen.

Sprog: Dansk og engelsk

Pris: 255,- 

Ikke noget at tale om. Danske jøders krigsoplevelser 1943-1945

af Sofie Lene Bak med efterskrift af Bjarke Følner

Museets store udgivelse om danske jøders oplevelser under 2. Verdenskrig. Tusindvis af danske jøder flygtede til Sverige, mens andres skæbne blev kz-lejren Theresienstadt.

Sprog: Dansk og engelsk

Pris: før 290,- nu 149,-

I spejlet ser man sin bedste ven – og andre jødiske ordsprog på jiddisch og dansk

udvalg og oversættelse ved Eva Hvidt

Hvad siger man, når livet rækker tunge af en, når pengene er få, og familien ganske umulig? Slagfærdighed, livserfaring og humor møder hinanden i denne samling af jiddische ordsprog, som er vokset ud af hverdagens genvordigheder og absurditeter i det jødiske Østeuropa.

Sprog: Dansk og engelsk

Pris: før 125,- nu 40,-

 

En indvandringshistorie. Jøder i Danmark i 400 år

af Cecilie Felicia Stokholm Banke, Signe Bergman Larsen, Janne Laursen, Martin Schwarz Lausten og Hanne Trautner-Kromann

Redningen af de danske jøder i oktober 1943 er verdenskendt. Mindre kendt er historien om den jødiske indvandring til Danmark, der startede for 400 år siden. Den danske stat skulle rumme det anderledes, og i den jødiske minoritet skulle man rumme hinanden. Hvorfor kom jøder til Danmark? Hvordan klarede jøder sig her, og hvad har den jødiske indvandring betydet for Danmark? Her finder vi en historisk erfaring med integration, assimilation, identitet og tilhørsforhold, som også optager vores egen tid meget.

Sprog: Dansk og engelsk

Pris: 185,- 

Dansk jødisk historie i Anden Verdenskrigs epoke. En antologi.

redigeret af Sofie Lene Bak, Pia Andersen Høg, Bjarke Følner og Janne Laursen

Antologien samler en række øjenåbnende bud på ny dansk forskning. Artiklerne beskriver jødisk liv og levevilkår i mellemkrigstidens Danmark og under den tyske besættelse. Dansk flygtningepolitik, forfølgelse, flugt og deportation er væsentlige tematikker i antologien. 

Sprog: Dansk 

Pris: Før 95,- nu 45,-
 

Jewish Mama's Kitchen

Kast dig ud i det jødiske madunivers!

Vil du lære at lave lækre latkes, flotte, flettede brød, gefilte fish eller apfelstrudel? Så skynd dig at få fat i et eksemplar af det populære kogebogshæfte med museets frivilliges jødiske yndlingsopskrifter. 

Sprog: Dansk og engelsk

Pris: 30 ,-

Dansk Jødisk Museum & Daniel Libeskind

redigeret af Henrik Sten Møller

Læs om arkitekten Daniel Libeskinds idéer bag arkitekturen på Dansk Jødisk Museum, hvor det jødiske begreb Mitzvah spiller en særlig rolle og se billeder fra Christian IV’s smukke Galejhus.

Sprog: Dansk og engelsk

Pris: før 75,- nu 49,-