Gå til hoved-indhold

Flugt og forfølgelse i det 20. århundrede

Dansk Jødisk Museum byder velkommen til en dybt bevægende og tankevækkende særudstilling, der kaster lys over en mørk periode i danmarkshistorien og Europa som helhed. "Flugt og Forfølgelse i det 20. århundrede" fortæller en europæisk historie om jøders flugt og forfølgelse til og fra Danmark fra slutningen af 1800-tallet og op til nutiden.
Udstillingen er opbygget omkring en række unikke genstande, der repræsenterer forskellige kapitler af historien, og som levendegøres gennem tegninger. Kristian Bay Kirks stærke illustrationer vækker historien til live og dykker ned i de følelsesmæssige lag af frygt, håb og mod, der har formet fortællingen om flugt og forfølgelse.
Særudstillingen er ikke bare et kig ind i fortiden. Det er en konfrontation med de rystende realiteter, som mennesker har stået over for, og en opfordring til at reflektere over, hvordan disse begivenheder former vores forståelse af tolerance og medmenneskelighed.
Udstillingen åbnede i 2022 og vil være at opleve på Dansk Jødisk Museum i de kommende år.
Du kan læse mere om billetter og åbningstider her

I mit arbejde til Dansk Jødisk Museums udstilling, skulle den visuelle fortælling have ligheder med en graphic novel i sit udtryk. Som i en tegneserie skal læseren ledes gennem historien, fra billede til billede.

Tegner, Kristian Bay Kirk

Med inspiration og fokus på Daniel Libeskinds arkitektur, var det vigtigt for mig at inkorporere disse skarpe og skæve former i illustrationerne, som en slags rammer mellem motiverne, der leder beskuerens øjne gennem fortællingen.

Tegner, Kristian Bay Kirk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omvisning

Book en omvisning i vores særudstilling og fordyb dig i dansk jødisk historie fra det 20. århundrede og frem til i dag. Vores særudstilling danner grundlag for en unik fortælling om de sidste 120 års begivenheder, strømninger og tendenser inden for dansk jødsk historie. 
Udstillingen egner sig både til private grupper, men i særdeledeshed også til skoleklasser med fokus på tolerance og medmenneskelighed i historie- og samfundsfag. Vores erfarne guider vil tage gruppen med på en rejse gennem historiske milepæle og skelsættende øjeblikke i nyere dansk jødisk historie - fra tidlige begivenheder i kølvandet på oktober 1943 til angrebet ved synagogen i 2015. 
Du kan læse mere om omvisninger i udstillingen for grupper eller skoleklasser her.