Gå til hoved-indhold

Nuværende udstillinger

FLUGT OG FORFØLGELSE

i det 20. århundrede

En særudstilling, der med afsæt i de danske jøders flugt og redning i oktober 1943, fortæller en europæisk historie om jøders flugt og forfølgelse til og fra Danmark fra slutningen af 1800-tallet og til nutiden. Udstillingen er bygget op om en række unikke genstande, der repræsenterer forskellige kapitler af historien, som levendegøres i tegneren, Kristan Bay Kirks, stærke illustrationer.

PORTEN TIL DANMARK

Jødisk liv i 1700-tallet

En udstilling om etableringen af jødisk liv og kultur i Danmark i 1700-tallet. Det er et blik ind i museets fremtidige udstilling, som du kan være med til at påvirke gennem dine kommentarer og indspark.

Tidligere udstillinger

Dansk Jødisk Museum har et stort bagkatalog af udstillinger der indeholder alt fra den tidligere permanente udstilling til større særudstillinger og mindre pop-up udstillinger. Dertil udvikler museet også vandreudstillinger. Nedenunder finder du en smagsprøve på de udstillinger museet har haft, og er der spørgsmål til nogen af dem så kontakt os endelig.

NATTENS ENDE

En virtual reality film

Tag med på en virtuel rejse gennem den aldrende mand Josefs sind fuld af smertefulde og fragmenterede erindringer om flugten til Sverige i oktober ’43, og alt det, han måtte efterlade. Det er en intens og bevægende filmoplevelse i Daniel Libeskinds sanselige arkitektoniske rammer, som skaber en fysisk ramme for fortællingen om et af de mest dramatiske øjeblikke i Danmarkshistorien.

Hvad er en VR-udstilling? Se trailer her

Fra chanukkah til jul

Lysfester i december

Pop-udstilling afviklet på Dansk Jødisk Museum i december 2020. 
Udstillingen fortalte om mødet mellem den kristne jul og den jødiske chanukkah i Danmark. 

Rum og rummelighed

Tidligere permanent udstilling på Dansk Jødisk Museum.
Udstillingen var åbningsudstillingen for museet og stod fra 2004-2020. 
Udstillingensteksterne kan hentes i pdf her på DANSK og ENGELSK

HJEM

En særustilling om eftervirkningerne af krig og forfølgelse

Særudstillingen stod i et nabolokale til museets permanente udstilling og var åben fra 2013-2017. Museet har i 2020 udgivet et katalog over udstillingen som kan købes i museumsbutikken.