Gå til hoved-indhold

Gå på opdagelse i 400 års dansk jødisk historie i København

Her på siden kan du finde to forskellige kort over København, som guider dig gennem den fascinerende jødiske historie i byen. Det ene kort er et bykort med en oversigt over steder af dansk jødisk betydning, mens det andet er en planlagt rute på 5 km.
Kortene guider dig på sporene af en ofte lidt skjult, men ikke desto mindre fascinerende, historie – forbi byens bygninger, statuer, mindesmærker, palæer og pladser, baggårde og fattigkvarterer, der alle vidner om 400 års jødisk historie i Danmark. 
Historien om jøder i København er rig og mangfoldig, og vi ønsker at gøre denne historie let tilgængelig for alle. Ved at bruge kortet kan du nemt finde frem til de steder, der har spillet en vigtig rolle i byens jødiske samfund gennem tiden.
Vi håber, at du vil finde kortet og ruten både nyttigt og inspirerende, og at det vil berige din forståelse af Københavns jødiske historie. God fornøjelse med din byvandring!

Bykort over Det Jødiske København

Hav bykortet med på telefonen, når du bevæger dig rundt i Københavns smukke gader. Kortet er ikke en planlagt rute, men  guider dig til at finde historiens mange spor og aftryk i bybilledet lige i nærheden af dig. Kortet findes både på dansk og engelsk.
→ Du finder bykortet her

Bykortet er udviklet af: Jødisk Informationscenter, Dansk Jødisk Museum, Det Jødiske Samfund i Danmark og Københavns Kommune

Historiske Vandringer

På den 5 km lange byvandring kommer du forbi udvalgte nedslagspunkter i dansk jødisk historie. Turen starter ved Dansk Jødisk Museums unikke arkitektur, forbi Københavns første synagoge og til den stemningsfyldte jødiske begravelsesplads på Nørrebro.
→ Du finder kortet her

Dansk Jødisk Museum har bidraget til projektet med vandreruten “Dansk jødisk historie i København” i samarbejde med Dansk Vandrelaug.