Gå til hoved-indhold

Foredrag om jødiske superhelte

25/05/23

Ved Martin Lund

Generalforsamling i Selskabet for Dansk Jødisk Historie – og foredrag om jødiske superhelte v. Martin Lund


At mange af de mest kendte superhelte blev skabt af amerikansk-jødiske tegnere og forfattere er alment kendt. I dag findes der også et stort antal jødisk-kodede superhelte. Hvad dette nærmere betyder er der delte meninger om, men diskussionen har især kredset om, hvilke superhelte, der er jødiske, og hvilken form for jødiskhed, de giver udtryk for. Foredraget giver et overblik over samtalen omkring jødiske superhelte og spørger hvad der sker, hvis vi skifter fokus fra at undersøge, hvem de jødiske superhelte er, og hvad der gør dem jødiske, og i stedet spørger, hvad det indebærer, at nogle superhelte fremstilles som jødiske?

Oplægsholderen, Martin Lund, er universitetslektor i religionsvidenskab ved Malmö Universitet. Han fik sin doktorgrad i judaistik ved Lunds Universitet i 2013 med en afhandling om identitetsspørgsmål i amerikanske tegnefilm af amerikansk-jødiske forfattere. Hans forskning kredser hovedsageligt om tegnefilm i relation til forskellige former for religion, identitet, sted samt racisme og hvidhed.

Program for dagen: Den ordinære generalforsamling i Selskabet for Dansk Jødisk Historie afholdes den 25. maj fra kl. 17.30 i Blixen Salen i Den Sorte Diamant (Det Kgl. Bibliotek). Efter generalforsamlingen er der foredrag om jødiske superhelte ved universitetslektor Martin Lund fra Malmös universitet. Foredraget afholdes fra ca. kl. 18.30 til kl. 20, inklusiv tid til spørgsmål.

 

Tidspunkt: 25. maj kl. 17:30-20:00

Sted: Blixen, Den Sorte Diamant, Søren Kirkegaards plads 1, KBH

Pris: Arrangementet er gratis og forbeholdt medlemmer af Selskabet for Dansk Jødisk Historie.  Tilmeldig dig her

Foredraget holdes i et samarbejde mellem Selskabet for Dansk Jødisk Historie og Dansk Jødisk Museum

NB! Foredraget afholdes på svensk

Tilbage