Gå til hoved-indhold

H.M. Dronningen på besøg

15/11/22

I anledningen af 400 året for jøder i Danmark

H.M. Dronningen besøgte Dansk Jødisk Museum i anledning af 400 året for jøder i Danmark


I dag besøgte Hendes Majestæt Dronningen Dansk Jødisk Museum som led i den officielle markering af 400 året for jødisk liv i Danmark. Ved ankomsten blev Majestæten præsenteret for Daniel Libeskinds nye ikoniske indgangsparti efterfulgt af en rundvisning i museets helt nye udstillinger.

 

Dansk Jødisk Museum har gennem året sat fokus på jubilæet med bogudgivelser, foredrag og en vandreudstilling, der gennem de næste to år skal vises i syv byer over hele landet. H.M. Dronningens besøg på museet var en del af den officielle markering af 400 året for jødisk liv i Danmark, som også indbefattede en højtidelighed i Synagogen i Krystalgade.

H.M. Dronningen deltog også ved indvielsen af museet i 2004. Det er dermed også et myndigt museum, der netop er genåbnet med helt nye udstillinger og et nyt indgangsparti designet af Daniel Libeskind. Udstillingerne er udarbejdet i samarbejde med Moesgaards Museums Udstillingstegnestue.

”Det var en stor glæde at kunne vise H.M. Dronningen rundt i de nye udstillinger, som repræsenterer et helt nyt udstillingsgreb i Libeskind ikoniske arkitektur”, siger museumsdirektør Janus Møller Jensen. ”Særligt fordi der eksisterer en særlig forbindelse mellem det danske kongehus og de danske jøders historie, der går helt tilbage til 1622, da Christian 4. officielt inviterede jøder til at bo i Danmark.”

Det er et særligt kapitel af Danmarkshistorien som der sættes fokus på med markeringen af 400 års jødisk liv i Danmark. Det er en vigtig fortælling, der har udspillet sig i spændingsfeltet mellem lys og mørke og handler om både integration, tolerance, flugt og forfølgelse, som har stor betydning for den nutidige debat og situation også for andre minoriteter.

Tilbage