Gå til hoved-indhold

Jøder, kaffe, te og chokolade

29/09/22

Kom med til foredrag

Jøder, kaffe, te og chokolade

Foredrag ved Annette Hoff, fhv. seniorforsker, dr. phil.

I samarbejde mellem Dansk Jødisk Museum og Selskabet For Dansk Jødisk Historie inviteres du til åndelig føde i form af et foredrag med Annette Hoff. Hun er forfatteren bag bogserien “Nydelsesmidlernes danmarkshistorie” hvor af bind 1-3 dækker te, kaffe og chokoladens historie i Danmark.

Vi byder ved samme lejlighed byde på smagsprøver fra butikkens sortiment i form af te og chokolade.

Denne del af Danmarkshistorien har de danske jøder en særlig aktie i, og den har Annette lovet at udfolde ved dette foredrag.

Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie har vist sig at være nært knyttet til de danske, jødiske handelsmænd. For første gang er danskernes liv med nydelsesmidlerne te, kaffe og chokolade fra 1660 til i dag – og vinen fra middelalder til vor egen tid – blevet kulegravet i et større forsknings-og publiceringsprojekt fra 2013-18 i Den Gamle By i Aarhus.

Ved at grave dybt i Rigsarkivet righoldige arkivpakker og de danske museers samlinger er det lykkedes at fremdrage helt nye oplysninger om os danskere og vores brug af nydelsesmidler. Særligt med hensyn til chokoladens kulturhistorie her til lands spiller de jødiske handelsmænd, især fra Fredericia, en betydelig rolle. De fire bind i serien om nydelsesmidlerne te-kaffe-chokolade og vin er udkommet 2015-18, og serien har modtaget Kulturministeriets forskningspris. Annette Hoff blev i 2018 optaget i Det Danske Gastronomiske Akademi.

Book din billet her.

Dato: Den 29. september kl. 18:30-20:30

Sted: Blixensalen i Den Sorte Diamant på Det Kongelige Bibliotek - Søren Kirkegårdsplads 1, København K. 

OBS: Arrangementet skulle have været holdt i foråret, men nu ligger der en ny dato d. 29 september 2022.
Se mere hvor du booker din billet.

Tilbage