Gå til hoved-indhold

Jubilæumsbryg

02/12/22

Ny øl på hylderne!

Ny jubilæumsbryg

I 2022 markeres 400 året for den fælles dansk jødiske historie. Lige siden Christian 4. inviterede jøder til Danmark i 1622 har der eksisteret et jødisk liv i Danmark. Det skal naturligvis fejres. Dansk Jødisk Museum har derfor gjort det muligt at få del i historien både gennem foredrag, bogudgivelser og udstillinger, men også ved at stille den på bordet i flaskeformat og få smagen af historien i en jubilæumsbryg.

Sammen med Ørbæk Bryggeri har Dansk Jødisk Museum udviklet en jubilæumsbryg, der sætter smag på historien og kan bidrage både til festlighederne i forbindelse med markeringen og til at sætte fokus på historien. Det er ikke en historisk øl, men en øl, der formidler historie. Foruden malt, vand, gær og humle er der således tilsat både rørsukker og the, som jødiske handelshuse har importeret til Danmark.

”Dansk jødisk historie har været præget af både lys og mørke. Det afspejler vores valg af design også. Men der er alt mulig grund til at markere og fejre dette kapitel af Danmarkshistorien i fællesskab”, siger direktør for Dansk Jødisk Museum Janus Møller Jensen.

”Vi er glade for at kunne være leverandør til denne festlige historiske begivenhed”, siger produktionschef Andreas Falkenberg fra Ørbæk Bryggeri, som har stået bag udviklingen af øllen.

Den afspejler også en fælles dansk jødisk øl-historie. Tuborg blev for eksempel grundlagt af Philip G. Heyman, der også blev bryggeriets første direktør – og i øvrigt efterfulgt af andre dygtige jødiske forretningsfolk i direktørsædet.

Den kan købes i museumsbutikken på Dansk Jødisk Museum fra den 28. september, hvor der serveres smagsprøver hele dagen.

400 – en jubilæumsbryg er en stærk lager, der kan drikkes i festligt lag og passer godt til madretter såsom kylling, salater, fisk og krydret mad. Den kommer i 75 cl. flasker og indholdet svarer til fire genstande. En for hvert århundrede. Den er økologisk såvel som kosher.

Dato: Til salg fra d. 28. september 2022

Sted: Øllen kan købes fysisk i museumsbutikken hos Dansk Jødisk Museum

Pris: 50 kr. pr. flaske. Der er tilbud på 3 flasker for 120 kr.

Se øllen komme på flaske med linket her

Tilbage