Gå til hoved-indhold

Kulturnatten 2023

13/10/23

Kom og oplev en aften på museet

Vi mindes 80 året for aktionen mod de danske jøder. Vi sætter lys på museets facade. Vi har formidlere i udstillingen "Flugt og forfølgelse i det 20. århundrede" og vi sender også vores dygtige guider ud på Slotsholmen, hvor de vil fortælle om flugten i oktober 1943. Så mød os enten på havnebusserne eller på Dansk Jødisk Museum, hvor du også kan smage forskelligt fra museets butik.


I dagens anledning lancerer vi også tre splinternye børnebøger kl. 18:30 i museumsbutikken.

Museet er medudgiver på "Byen der hviskede" som er målrettet børn 2-5 år. Det er en oversættelse af amerikansk bog der fortæller om de dramatiske oktoberdage i 1943 i Gilleleje og hvordan man stod sammen og hjalp flygtninge til Sverige.

Vores anden børnebog er den anmelder roste ”Flugten til Sverige" - fortællingen om bamsen Mo og hans mennesker – Dengang der var krig i Danmark”. Denne bog er målrettet børn 6-10 år og i dagens anledning kan du møde bogens forfatter Sascha Kempinski der vil signere og fortælle om hvordan det har været at skrive sin families historie set gennem bamse øjne.

Vi har også inviteret tegneren Tatiana Goldberg der har illustreret den helt nye grafiske roman "I nødens stund".

Til de første 50 børn er der gratis chokolade i museumsbutikken. Til de voksne har vi smagsprøver i form af øl og the.

Du kan som noget helt særligt booke gratis billetter til visning af den anmelderroste VR-film ’Nattens Ende’. Bemærk at man kun kan sidde 3 ad gangen. Vi viser den kl. 18.15, kl. 19.30, kl. 20.45 og kl. 22.00. For billetter, skriv da til info@jewmus.dk og angiv antal og tidspunkt.

 
Kom og oplev

Lys på museets facade

Rundvisninger i udstillingen "Flugt og forfølgelse i det 20. århundrede"

Mød museumsguider på Slotsholmen, hvor de vil fortælle om flugten i oktober 1943

Lancering af 3 splinternye børnebøger kl. 18:30

Smagsprøver på museets egen øl og the

Gratis visninger af VR-filmen, 'Nattens Ende'

Dato: den 13. oktober 

Sted: Dansk Jødisk Museum

Billet: Kulturpasset er billetten til alle arrangementer i programmet og giver også adgang til fri transport med bus, tog og Metro i Hovedstadsområdet zone 1-99 fra kl. 16 til kl. 04. 

Alt dette får du for kun 110 kr., og børn under 12 år er gratis.

Hvis du hellere vil have dit Kulturpas på jakken kan du købe et Kulturpas som badge i alle 7-Eleven butikker i Hovedstadsområdet fra den 2. oktober. Du skal ikke have begge dele.

→ Læs mere om kulturnatten her og køb dit kulturpas

Tilbage