Gå til hoved-indhold

Min fars flugt - Bogreception

05/10/23

Bogreception

I anledning af 80-året genudgiver People’s Press i samarbejde med Dansk Jødisk Museum Bent Blüdnikows fars skæbneberetning om nogle af de mest dramatiske dage i Danmarks historie med nyt forord og indledning.

Den 7. oktober 1943 gik Bent Blüdnikows far, Benjamin, sammen med ni andre jøder om bord i en robåd, der skulle fragte dem fra det besatte Danmark til sikkerhed i Sverige. Båden kæntrede, og alle ombordværende, inklusive et lille barn, endte i Øresunds kolde vand. Syv blev reddet; tre druknede.

Med sin fars historie som omdrejningspunkt fortæller Bent Blüdnikow om de danske jøders redning i 1943 i en større kronologisk og historisk sammenhæng. Bent Blüdnikows gribende beretning bygger på samtaler med hans forældre, deres dagbøger, interviews med overlevende fra robåden og andre danske jøder.

Historien er evigt aktuel og udkommer som en del af markeringen af 80-året for de danske jøders flugt og redning i oktober 1943. Der vil være oplæg ved forfatter og historiker Bent Blüdnikow, museumsdirektør Janus Møller Jensen og Dan Bandmann, hvis mor var med under flugten.

Vi byder på et glas og det vil være muligt at købe bogen til særlig favorabel pris på dagen.

Dato: 5. oktober kl. 16-17.30

Sted: Museumsbutikken, Dansk Jødisk Museum, Proviantpassagen 6, 1218 Kbh. K

Sprog: Dansk

Pris: Arrangementet er gratis

ArrangørDansk Jødisk Museum

Tilbage