Gå til hoved-indhold

Niels Bohrs nobelpris

30/11/22

100 året for Niels Bohrs nobelpris

100 året for Niels Bohrs nobelpris

I år er det 100 år siden at Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik, for "sine fortjenester inden for undersøgelsen af atomernes struktur og den stråling, der udgår fra dem". Dette markerer museet i form af lanceringen af et træsnit af kunstneren Jens Bohr. Den 30. november kl. 16-17.30 inviterer museet til en lille markering, hvor træsnittet præsenteres og det efterfølgende kan købes som plakat. Bohr jødiske forbindelse vil blive præsenteret både i et mere overordnet perspektiv og gennem en personlig vinkel. Begge dele kommer til udtryk i Jens Bohrs stemningsmættede træsnit.

Niels Bohrs mor, Ellen Adler Bohr, kom fra en velhavende jødisk familie, mens hans far, Christian Bohr var lutheraner – Niels Bohr var døbt, men betragtede sig selv som fritænker. Ikke desto mindre blev han nødt til at flygte til Sverige i 1943 – allerede den 25. september. Flugten gik fra Sydhavnen i København til Køge Bugt. Her blev flygtningene overført til en trawler, der bragte dem til Limhamn syd for Malmø. 100 året er blevet markeret ved flere lejligheder, hvor fokus naturligt har været på hans rolle inden for fysikken. Vi synes også hans jødiske forbindelse fortjener at blive belyst i den sammenhæng.

Gratis tilmeldning til arrangementet: https://jewmus.nemtilmeld.dk/304/

Vi har fået fremstillet flotte plakater af kunstneren Jens Bohr. Plakaterne kan købes i museums butikken. De koster 100 kr. (medlemspris: 75 kr.) Og helt særlig har vi lavet 25 særtryk.

Det er 25 nummererede eksemplarer signeret af kunstneren Jens Bohr. De koster 250 kr. og kan som et særligt tilbud forudbestilles af modtagere af nyhedsbrevet ved at sende en mail til info@jewmus.dk efter først til mølle-princippet. Hvis du ikke modtager nyhedsbrevet, så skynd dig at melde dig til - her vil du altid blive opdateret på museets arrangementer og få flere medlemsstilbud. 

Tilbage