Gå til hoved-indhold

Nye fynske snublesten

04/05/24

Snublesten

Antallet af snublesten, der er lagt for nazismens ofre, i Danmark øges heldigvis hele tiden. Senest har der været aktivitet på Fyn.


Den 9. april lagdes en sten foran Odense teater for Bent von Müllen, der blev dræbt ved et clearingmord.
Lørdag den 4. maj lægges fire sten modstandsfolkene Sven Holm, Henning Børge Hansen, Bendt Stentoft og Bent Christensen i Nyborg. Det er de første snublesten i Nyborg.
Ikke mindst, så er der lagt en ny sten for dommer Julius Jospeh Moritz i Assens tilbage i februar til erstatning for den sten, som ulykkeligvis blev brækket op og stjålet den 23. oktober sidste år.
→ Læs historien om personerne og skæbnerne bag de fynske sten her
→ Læs invitationen til lørdagens program her
"Med snublesten mindes vi kendte såvel som ukendte ofre for nazismen. Samtidig minder snublesten os om, at fred og frihed ikke er en given sag. Snublesten bliver lagt for forskellige samfundsgrupper: jøder, kommunister, modstandsfolk, politifolk og ofre for den tyske ”modterror” (clearingmord)." - Snublesten Fyn 
Vil du vide mere?
Historiens Hus i Odense har udviklet en app, der understøtter formidlingen af snublesten. Dansk Jødisk Museum har udviklet indhold til de sten, der omhandler de jødiske ofre, som primært ligger i indre København og hovedstadsområdet. 
Du kan selv gå op opdagelse blandt snublestenene eller downloade vores elevmateriale til brug i undervisningen her.
Link til app: https://snublesten.historienshus.dk/
Tilbage