Gå til hoved-indhold

Sten på sten - Mine 400 år danskjødiske rødder

01/12/22

Ny bog af Hanne Foighel

Sten på sten. Mine 400 års danskjødiske rødder

Ny bogudgivelse af Hanne Foighel ved Dansk Jødisk Museum

I anledningen af 400 året for jødisk liv i Danmark udgiver Dansk Jødisk Museum Hanne Foighels bog Sten på sten. Mine 400 år gamle danskjødiske rødder.

Med sin egen familie som ledetråd følger Hanne Foighel dansk jødisk liv i 400 år frem til 2022. Hanne kan spore sin familie 11 generationer tilbage og den første Heckscher fra Altona får lov at bosætte sig i København i 1727. I 1800-tallet er familien en del af det velhavende danskjødiske borgerskab, der i begyndelsen af 1900-tallet hastigt assimileres. Samtidig slår omkring 3000 jøder på flugt fra pogromer og fattigdom i Østeuropa sig ned i København. Blandt dem senere skatteminister Isi Foighels bedsteforældre, forfatterens oldeforældre.

Sten på sten er mere end blot en bog om én slægt. Det er en rejse gennem dansk jødisk historie fra 1600-tallet til nutiden. Det er et indblik i historien gennem personlige skæbner og beretninger, der gør historien nærværende og relaterbar.

Hanne Foighel har skrevet en bog, der tager udgangspunkt i hendes egen slægt, som et eksempel på den store historie, men fortalt i øjenhøjde.

Dato: Bogen udkommer d. 6. oktober 2022

Sted: Bogen kan købes online på vores hjemmeside eller fysisk i museumsbutikken hos Dansk Jødisk Museum. Derudover vil den være at finde i diverse boghandler. 

Pris: 375 kr. For medlemmer af Selskabet for Dansk Jødisk Historie er prisen 300 kr. 

Sprog: Dansk

Se mere her: Sten på sten

Tilbage