Gå til hoved-indhold

The Twin Children of the Holocaust

28/05/24

Forfatterforedrag

Tvillingebørn i Auschwitz-Birkenau blev udsat for brutale medicinske eksperimenter af dr. Josef Mengele. I dette foredrag vil dr. Nancy Segal opridse børnenes skæbne.


Foredraget vil kort opsummere børnenes skæbner i lejren, men vil herefter fokusere på tvillingernes liv – en præsentation, der bringer deres menneskelighed frem i forgrunden.
Spørgsmål omkring hvad der skete med tvillingerne efter befrielsen, deres forsøg på at bringe Mengele for retten, deres nuværende kampe og den modstandskraft, der gjorde dem i stand til at genopbygge deres liv, vil blive undersøgt.  
Alt dette er baseret på dr. Nancy Segals omfattende interviews og fotografier af tvillingerne, taget ved 40-årsdagen for befrielsen af ​​Auschwitz-Birkenau, den 27. januar 1985; Yad Vashem-høringen om Mengeles krigsforbrydelser; undersøgelsen omkring Mengeles død; de etiske dilemmaer omkring brugen af data baseret på Mengeles undersøgelser af tvillingerne; og sidst, men ikke mindst, vil dr. Segal fortælle om sin fortsatte kontakt med tvillingerne og deres familier.  
Foredraget er baseret på en bog udgivet af dr. Nancy Segal i 2023, en kommenteret samling af fotos:” The Twin Children of the Holocaust: Stolen Childhood and the Will to Survive.” 

Sted: Dansk Jødisk Museum (Proviantpassagen 6, 1218 København K.)  

Dato/tid: den 28. maj kl. 14:00-15:30. Dørene åbner et kvarter før. 

Pris: Foredraget er gratis, men tilmelding er nødvendig - skriv en mail til info@jewmus.dk

Tilbage