Gå til hoved-indhold

Vi er med på Historiske Dage!

09/03/24

Historisk festival og messe

6 scener, 75 udstillere, 150 events på 2 dage! Dansk Jødisk Museum er igen i år med på den historiske festival 'Historiske Dage' i Øksnehallen fra den 9. til 10. marts.


Så er det snart tid til en hel weekend fyldt med historie, foredrag og musik! Historiske Dage slår endnu engang dørene op for en fantastisk historisk festival. Vi deltager med både en stand og flere optrædener på scenerne i Øksnehallen.

I vores stand kan du få smagsprøver på 400 års jødisk liv i form af vores øl, som er udviklet i samarbejde med Ørbæk Bryggeri. Du kan købe både bøger, plakater, vores egen thé og chokolademønter med historisk god smag! Du kan selvfølgelig også komme forbi vores stand og få meget mere at vide om museets udstillinger eller finde svar på andre ting, som du er nysgerrig på.

På scenen optræder vi i samtale om to splinternye bøger - "Flugten til Sverige" og "I Nødens Stund".

→ Du kan se hele programmet for Historiske Dage her

Søndag på RÅHUS-SCENEN

14:00 FLUGT OG FORFØLGELSE I BØRNEHØJDE? Sascha Kampinski. Moderator: Signe B. Larsen.

Hvordan fortæller vi børn om så voldsomme historiske begivenheder som jødeaktionen i oktober 1943? Sascha Kampinski, forfatter til børnebogen ”Flugten til Sverige. Historien om Bamsen Mo og dens mennesker” i samtale med museumsinspektør Signe B. Larsen fra Dansk Jødisk Museum.

 

Søndag på BLÅ SCENE

15:20 INDEN FOR STREGERNE – OM AT TEGNE OG FORTÆLLE OM JØDERNES FLUGT UNDER 2. VERDENSKRIG. Tatiana Goldberg. Moderator: Signe B. Larsen.

Hvordan påvirker det en at skulle tegne og fortælle om skæbner, der lige så godt kunne have været ens egne familiemedlemmers? Hvor griber man til fiktion, og hvor insisterer man på den faktuelle virkelighed? Samtale mellem tegner og illustrator til den grafiske novelle ‘I Nødens Stund’, Tatiana Goldberg, og museumsinspektør ved Dansk Jødisk Museum Signe B. Larsen

Dato og tidspunkter: Historiske Dage 2024 afholdes i Øksnehallen lørdag den 9. marts og søndag den 10. marts 2024. Lørdag kl. 10-18, søndag kl. 10-17.

Billetter: Der sælges kun billetter online – også på dagene. Prisen pr. dag er 200 kr. (studerende: 150 kr.). Der er gratis adgang for børn og unge op til 17 år (med billet). → Køb din billet her

Sted: Øksnehallen, Halmtorvet 11, 1700 København

Tilbage