Gå til hoved-indhold

Vilnius og byens store poeter

04/06/24

Ny podcast snart!

Snart udkommer et podcastafsnit om Litauens jødiske befolkning og rige kulturelle liv, som blev ødelagt under Anden Verdenskrig. Podcasten blev optaget under Jødisk Kulturfestival i København, hvor Laimis Briedis og Jan Schwarz talte om Vilnuis og byens store poeter.


På Jødisk Kulturfestival den 6. juni kunne du opleve Laimis Briedis i samtale med Jan Schwarz om Vilnius og byens store poeter.
Historien om Litauens jødiske befolkning og rige kulturelle liv, der blev fuldstændigt ødelagt af nazismen under Anden Verdenskrig er for mange en ukendt historie, men af stor betydning også for Danmark, dels på grund af de forbindelser, der var mellem Danmark og Litauen, men også på grund af efterkommere af overlevende fra Holocaust, der siden kom til Danmark. På den måde er det også en del af dansk jødisk historie.
Det satte Laimis Briedis og Jan Schwarz fokus på i denne podcast, der blev optaget samme dag på Dansk Jødisk Museum i samarbejde med den Litauiske Kulturattaché i Sverige, Finland og Danmark og med støtte fra Det Litauiske Kulturinstitut og den Litauiske Ambassade i Danmark.
Podcasten udkommer i løbet af juni måned.

Tid: 06.06. 2024 kl. 16.00 – 17.00

Sted: Biblioteket, Det Jødiske Hus

Sprog: Engelsk

Arrangør: Jødisk Kulturfestival / Litauens ambassade / LCI Lithuanian Culture Institute

Tilbage