Gå til hoved-indhold

Vis os din sukkah

12/09/22

Ny aktiv indsamling

Citrus, palmeblade og en hytte – den jødiske løvhyttefest!

Sådan lyder dette års kulturnat d. 14. oktober hos Dansk Jødisk Museum, hvor vi rejser en løvhytte og inviterer indenfor i hytten på forpladsen og fortæller om den dansk, jødiske og ikke mindst københavnske markering af højtiden sukkot gennem 400 år. 

Vi har brug for din hjælp. I løbet af september måned indsamler vi billeder af de mange sukkaher, som enten har stået eller stadig står rundt omkring i Danmark.  

Så hvis du har billeder af en sukkah i Danmark eller din sukkotfejring, vil vi meget gerne høre fra dig! På kulturnatten vil de nyindsamlede billeder blive vist frem på plancher i vores egen festligt pyntet sukkah foran museet. 

Sådan gør du: Send en mail med dine billeder (gerne så stort en fil som muligt) og en kort tekst til. Teksten skal forklare, hvad man ser på billederne, og hvordan du plejer at fejre sukkot. Mailen skal sendes til Laura på lhj@jewmus.dk. Herefter vil hun tage kontakt til dig og eftersende en donationserklæring, som du skal underskrive. 

Donationerne vil blive registreret i museets samling og gemmes for eftertiden, som dokumentation på det jødiske levede liv i Danmark. 

Tilbage