Gå til hoved-indhold

Nattens Ende

01/08/23

En unik biografoplevelse

NATTENS ENDE


NATTENS ENDE er en filmisk VR-oplevelse, som tager dig med ind i en mands sind, tilbage til de smertefulde minder fra den nat, under Anden Verdenskrig, hvor han flygtede fra det nazibesatte Danmark mod Sverige. En oktobernat 1943 befinder du dig således i en robåd, i de sanselige og overvældende arkitektoniske omgivelse på Dansk Jødisk Museum, der netop tager udgangspunkt i historien om flugten.

Omgivet af mørke sidder du ansigt til ansigt med en aldrende mand, Josef, som fører dig gennem sine smertefulde minder om den skæbnesvangre nat. I sejler gennem et landskab af fragmenterede erindringer og efterhånden viger havet for de gader, bygninger og mennesker, som fylder hans tanker. Gennem den fysiske nærhed til Josef og historien, han fortæller, inddrages publikum i det traume, som han lever med, og den skyld han føler over at have overlevet – når dem han holdt af, blev ladt tilbage. Det er en personlig stærk fortælling om flugt, overlevelse, skyld, men også håb, der taler ind i nutiden.

NATTENS ENDE kan opleves på Dansk Jødisk Museum
Billetter kan købes her.

Du kan se traileren her.

NATTENS ENDE er skabt af instruktør David Adler og produktionsselskabet Makropol. 

 

Varighed: VR-filmen varer 51 minutter

Pris: 80 kr. voksne - 40 kr. børn under 18 år. Der er rabat ved køb af entrébillet og VR-film samtidig.

Praktik og billet: Det er en stor fordel at købe din billet online på forhånd for dermed at booke en tid. Der kan nemlig kun være 3 gæster, som oplever VR-filmen på samme tid. 

OBS: Filmen kan fremme følelser og personlige minder. Vores personale vil guide dig trygt i robåden og være til stede under hele oplevelsen. Efterfølgende er der tid og mulighed for en god snak med personalet om filmen og de tanker, den eventuelt har vakt i dig. 

Tilbage