Gå til hoved-indhold

Museet tilbyder undervisningsforløb på museet og i byrummet. Derudover udvikler vi løbende undervisningsforløb der kan afvikles i klasselokalet. 

Læs mere om de enkelte tilbud her på siden og download forløb til undervisning i klassen. Kontakt museet for yderligere information og for at booke et undervisningsforløb på info@jewmus.dk eller tlf. 33 11 22 18 og tryk 2 for booking.

Undervisning på museet


Museet har som pædagogisk målsætning at danne ramme for at elever kan diskutere museets emner på et reflekteret grundlag og med en forståelse af identitetsspørgsmål, integration og forholdet mellem den dansk-jødiske minoritet og det omgivende danske samfund i en historiske kontekst.

Museet giver et indblik i 400 års dansk-jødisk historie og i vores generelle omvisning fortæller vi om tankerne bag museets spektakulære arkitektur såvel som udstillingerne. Vi anbefaler dog altid at man booker et undervisningsforløb indenfor vores temaer.
Vi anbefaler altid at booke udenfor normal åbningstid så I kan få museet for jer selv. Det giver jer den bedst ro for eleverne til at arbejde konstruktivt. I særlige tilfælde kan undervisnings godt tilbydes åbningstiden. 

Udstillinger: Arkitekturen + Porten til Danmark + Flugt og Forfølgelse i det 20. århundrede

Pris: Afventer 

Maks. 25 elever pr. forløb. 

Tid: Mellem en time og halvanden time

Sprog: Dansk

Undervisnings temaer

Flugt og Forfølgese i det 20'ende århundrede

Dette forløb er bygget op om museets nye særudstilling af samme navn. Udstillingen er bygget op om få centrale genstande der tilsammen belyse 100 års jødisk ind- og udvandring til Danmark. Alt sammen motiveret af flugt og forfølgelse. Igennem undervisningsforløbet vil eleverne blive præsenteret for en række dilemaer omkring det at flygte og civilsamfundets ansvar i den forbindelse. Udstillingens genstande formidles gennem tegninger, tegnet i en grafik novel stil. Ældre elever vil således også blive præsenteret for spørgsmål i relation til historieformidling og kildekritik. 
Forløbet er anbefalet til udskolling og gymnasielt niveau.

 
Jødeaktionen i oktober '43

”Pak din taske skat, vi skal afsted” – I dette undervisningsforløb arbejder vi med de dilemmaer de danske jøder stod overfor i oktober 1943 da de pludselig måtte flygte til Sverige. Vi arbejder også med de dilemmaer man som dansk jøde stod med som fange i KZ-Theresienstadt.
Forløbet er anbefalet til udskolling og gymnasielt niveau.

Tid: Undervisningsforløbene kan bookes til 1 time og til 1,5 time.

Børnetegning til Dronning Margrethe i anledningen af 50 års markering af oktober '43.

Undervisning i klassen

Museet udvikler løbende materialer til undervisning i klasseværelset. Her kan du finde forløb, der belyser alt fra antisemitisme, pride og omskæring. Vi tilstræber at dække så mange fag som muligt, men historie og religion/kristendomskundskab har en naturlig tyngde i vores faglighed.


Vi modtager gerne feedback om materialernes brugbarhed.